grøn te - altomhelse

Er grøn te sundt?

Grøn te, eller matcha, som det kaldes i Japan, er en kraftfuld antioxidant. Den er fremstillet af bladene fra Camellia sinesis, som dampes og tørres. Den serveres oftest varm, men kan også drikkes kold.

Matcha te er blevet indtaget i tusindvis af år i Asien som en drik og for sine medicinske egenskaber, og blev først brugt som medicin i Kina omkring 2700 f.Kr. Den bruges også som ingrediens i visse fødevarer og hudplejeprodukter.

Grøn te er en te, der er blevet dampet eller opvarmet for at stoppe oxidationsprocessen, som gør den brun. Selv om grøn te indeholder koffein, er det mindre end i sort te og kaffe.

Grøn te indeholder mange vitaminer og mineraler. Disse omfatter:

  • Vitamin C: indeholder ca. 10 gange mere C-vitamin end sort te. C-vitamin er en antioxidant, der hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler, som kan føre til kræft og hjertesygdomme. C-vitamin kan også hjælpe med at forebygge forkølelse og influenza.
  • K-vitamin: er rig på K-vitamin, som hjælper blodet med at størkne ordentligt. Dette kan reducere din risiko for blødning efter en operation eller skade eller overdreven blødning under graviditeten (postpartum).
  • Mangan: Mangan: Dette mineral hjælper med at støtte knoglestyrke og en sund funktion af nervesystemet. Grøn te indeholder omkring 25 procent af den daglige værdi for mangan pr. kop – mere end nogen anden type te (1).
  • Antioxidanter: Antioxidanter er stoffer, der beskytter mod celleskader på grund af kemikalier kendt som

Sundhedsmæssige fordele ved at drikke matcha te er bl.a:

  • Lavere risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde
  • Nedsat risiko for visse kræftformer
  • Medvirkende til vægtstyring

Kræftbekæmpende antioxidanter

Grøn te er, som nævnt, fyldt med antioxidanter kaldet catechiner, som kan hjælpe med at bekæmpe kræftceller og reducere kolesterolniveauet.

Catechiner menes også at kunne hjælpe med at forebygge visse typer kræft ved at reducere celleskader forårsaget af frie radikaler.

Den mest potente catechin i grøn te er epigallocatechin gallat (EGCG), som har vist sig at dræbe kræftceller og forhindre dem i at vokse yderligere.


Læs også vores øvrige artikler:

Close
Menu
Social profiles