hvad-er-taurin-altomhelse

Hvad er Taurin?

Bliv klogere på hvad er Taurin her. Hvis du er en person, der træner – hvad enten det er styrketræning, fitness, løb eller noget helt tredje, har du med stor sandsynlighed på et eller andet tidspunkt drukket en energidrik.

Og så har du sikkert bemærket at mange af dem indeholder noget, der hedder Taurin. Men har du tænkt over, hvad Taurin egentlig er for noget?

Og hvis du synes det er rart at vide, hvad du fylder din krop med, så læs videre her og bliv klogere på hvad er Taurin?

Hvad er Taurin? Og hvad består det af?

Navnet Taurin kommer fra det latinske ord “Bos Taurus”, som betyder “tyr”. Årsagen til at Taurin har dette navn, er at stoffet blev opdaget i galden på en tyr.

Taurin er i bund og grund en organisk aminosyre, som er dét som proteiner er bygget op af. Det forekommer naturligt i den menneskelige organisme, hvor det også dannes i galden ligesom hos dyr.

Det er muligt at fremstille Taurin syntetisk ved at sammensætte stofferne: methionin, cystein og vitamin E.

taurin - altomhelse.jpg
Taurin blev opdaget i galden på en tyr

Hvorfor tilsætter man Taurin til energidrikke?

Taurin har en vis funktion i forskellige processer i den menneskelige krop, der har med energiforbrug og muskelfunktioner at gøre. Det er denne egenskab, der gør det til en almindelig ingrediens i energidrikke, da der er en tendens til at det har en positiv effekt på udholdenhed og præstation.

Er Taurin sundt?

Man mener at Taurin har forskellige indvirkninger og effekter på mennesker, bl.a. kan det virke opkvikkende, hvilket, som nævnt er den primære årsag til at det anvendes i energidrikke. Men derudover menes det at have en tendens til at forhindre betændelsestilstande og øge immunfunktionen ligesom det er en antioxidant og øger restitution efter fysisk træning.

Opsummering af hvad er Taurin

Ved indtagelse af Taurin fx ved at drikke energidrikke, eller spise animalske fødevarer såsom bøffer, er det muligt at opnå en opkvikkende effekt samt eventuel forøgselse af præstation og hurtigere muskelrestitution.

Taurin er et godt antioxidant, og menes dermed at have en vis positiv effekt på aldringsprocessen.

Som med så mange andre stoffer, bør man ikke overdrive indtagelsen af Taurin.

Taurin FAQ

Hvad er Taurin?

Taurin er en organisk aminosyre, som proteiner er bygget op af.

Hvorfor bruges Taurin i energidrikke?

Taurin spiller en rolle i forskellige processer i den menneskelige krop, der har med energiforbrug og muskelfunktion at gøre. Derfor er det en almindelig ingrediens i energidrikke, da det har en tendens til at have en positiv effekt på udholdenhed og præstation.

Er Taurin sundt?

Taurin er en god antioxidant, og har derfor en vis positiv effekt på aldringsprocessen.

Hvor kommer navnet Taurin fra?

Navnet Taurin kommer fra latin “Bos Taurus”, som betyder “tyr”. Grunden til at Taurin har dette navn, er at stoffet blev opdaget i galden på en tyr.


Læs også:

Close
Menu
Social profiles