altomhelse - sunde pandekager

Sunde pandekager

Sunde pandekager er en klassiker indenfor desserter og til morgenmaden lørdag og søndag. Eller andre stunder, hvor det lige skal være lidt lækrere og hvor der lige er tid til at gøre lidt mere ud af det. For eksempel, hvis man vil forkæle sin bedre halvdel med en lækker og velsmagende morgenmad på sengen.

Bare fordi disse pandekager er sunde, er det ikke ensbetydende med at de er kedelige, eller mangler smag. Næh nej, de er skam lige så lækre som helt “almindelige” pandekager – lad dig ikke snyde af det.

Det, der gør disse pandekager sunde, er at der ikke er mel i dem, men i stedet er der havregryn som har færre kalorier. Kalorier er ikke i sig selv usundt for kroppen. Men får man for meget af det i forhold til, hvor meget man forbrænder, så vil det omdanne sig til fedt, og så tager man på.

Derfor er disse sunde pandekager en måde, hvorpå man kan reducere mængden af kalorier, man får indenbords. Men hvor man stadig kan nyde at spise noget lækkert – og det tilmed uden at det går udover smagen.

Og her kommer vores opskrift så på:

SUNDE PANDEKAGER

Ingredienser (ca. nok til 2 personer):

  • 2,5-3 dl mini mælk
  • 150 gr. havregryn 
  • 1 æg 
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt 
  • kokosolie til at stege pandekagerne i

Fremgangsmåde
Start med at mixe mælk, æg og havregryn godt sammen til du har en lind masse. Herefter skal det hvile i ca. 10-15 min.

Efter de 15 min. bør massen have tyknet sig, og den skal nu blendes, mens man rører salt og vaniljepulver i.

Nu er dejen færdig og så skal pandekagerne bare steges på panden i kokosolie indtil de har en flot brun farve. Sørg for at panden ikke er for varm, da pandekagerne nemt kan brænde på.

Læg de færdige pandekager én efter én på en tallerken eller et fad og læg et låg over, for at holde dem varme indtil de skal serveres og altså virkelig fortæres med glubsk appetit.

Serveringsforslag

Vil man have lidt mere smag i de pandekagerne, kan man med fordel mose et par bananer og føje til dejen – det giver en herlig, sødlig smag.

Som topping på pandekagerne kan man i stedet for syltetøj, sukker, flormelis, nutella, chokoladesauce og lignende, kan man for eksempel bruge rosiner, nødder, bananskiver eller diverse frugt fx vandmelon eller hindbær og blåbær.

-Velbekomme og Bon appetit med din version af sunde pandekager.

Pandekager med hindbær

Læs også vores andre artikler:

Close
Menu
Social profiles