Kategorier
fødevarer

Er morgenmad dagens vigtigste måltid?

Indenfor helse og sundhed er der mange myter og misforståelser. Man hører ofte folk sige at morgenmad er dagens vigtigste måltid. Men passer det nu også? Eller er det bare endnu en fejlagtig myte omkring sundhed?

Mange siger at kroppen helst skal have noget at arbejde med efter man er stået op. Man har sovet i måske 7-8 timer og kroppen har derfor ikke fået noget næring i det tidsrum, så derfor er morgenmåltidet det vigtigste.

Dette er argumentet, som folk kommer med, for at morgenmaden skulle være det vigtigste måltid på dagen. Andre igen siger at hvis man skipper morgenmaden, kan det lede til at man tager på i vægt.

Undersøger man emnet lidt nærmere, finder man ud af at det forholder sig lidt anderledes. Der er nemlig ikke noget videnskabeligt belæg for at morgenmåltidet skulle være dagens vigtigste. Det er flere eksperter indenfor ernæring enige om.

De siger at alle måltider fundamentalt set er lige vigtige, og dermed er morgenmaden også vigtig – det er bare ikke dagens vigtigste måltid.

Så hvis man ikke har nogen appetit om morgenen, og ikke føler sig sulten, er der altså ingen grund til absolut at få noget indenbords. Der er i hvertfald ikke sundere end at lade være. Det vigtige er selvfølgelig at man får noget at spise på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Der er mange, der ikke har nogen appetit om morgenen, og derfor ikke spiser morgenmad, og så er der dem, der springer morgenmaden over som en del af en diæt. Som for eksempel “intermittent fasting”/ “periodisk faste“, eller “low calorie diet”.

Dr.  John Swartzberg, som er professor på UC Berkeley School of Public Health, udtaler i videoen nedenfor: “hvis du ikke vil spise morgenmad, så vent, til du er sulten, frokosttid er fint.”

Dr.  John Swartzbergs forklaring om hvorvidt morgenmad er dagens vigtigste måltid.

Konklusion

Konklusionen er altså at morgenmad ikke er dagens vigtigste måltid. Alle måltider er nemlig vigtige, men har man ikke nogen appetit om morgenen, og kan ikke få noget ned, gør det ikke noget. Så spiser man bare, når man er sulten, og så er alt godt.


Læs også disse relaterede artikler: