“Skyd” ømheden væk med en massagepistol

massagegun - altomhelse

“Skyd” ømheden væk med en massagepistol

De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunt at have ondt eller ømhed i kroppen. Som regel er der tale om nakken eller skuldrene, hvor ømheden opleves.

Én af de primære årsager til dette, er at der er rigtig mange mennesker, der har stillesiddende et job, hvor de sidder ned i mange timer hver evig eneste dag, og måske kun står op når de skal på toilettet, hente kaffe og til frokost.

Er man én af dem, der har sådan et job, siger det sig selv at man på et eller andet tidspunt, vil opleve smerter og ømhed i musklerne i nakken, skuldrene og ryggen. Hvis disse smerter når til et kritisk niveau, kan det også ende med at de bil bevirke at man får nedsat mobilitet i kroppen. Så det gælder om at få taget hånd om problemet inden det når så vidt.

Nedsat mobilitet i kroppen kan fx bevirke at man får svært ved selv at tage sit tøj på, eller udføre særlige bevægelser, hvor de ramte muskler bruges.

Det vil også have en indvirkning på éns præstationsevne inden for fx sport, idræt, fitness, med mere.

Hvad kan man gøre ved det?

Døjer man med ømhed og muskelsmerter i nakke og skuldre og ryg, er der heldigvis forskellige tiltag man kan gøre for at forhindre at de opstår i første omgang.

Skyldes ømheden at man spenderer mange timer foran en computer hver dag, kan man fx indstille sin stol på en ergonomisk måde, som er bedre for kroppen.

Det gøres ved at indstille det øverste af computerskærmen så den er i øjenhøjde og indstille stolen så éns fødder er fladt i gulvet. Dette vil bevirke at man ikke sidder og spænder i lige så stor grad i nakke og skulder.

Udover dette, kan man forsøge at stå mere op, og passe på ikke at sidde ned for længe ad gangen. Sidder man ved et hæve-sænke bord, kan man med fordel rejse sig op en gang imellem og stå op i et kort tidsrum, før man sætter sig ned igen. Dette kan man så gentage flere gange i løbet af en dag.

Er problemet imidlertid nået dertil hvor man allerede har fået store smerter og måske myoser i nakke og skuldre, kan man have stor gavn af at anvende en såkaldt massagegun.

En massagegun er et relativt nyt fænomen indenfor massageapparater. Årsagen til navnet, er at det ligner en pistol.

En massagegun virker på den måde at en slags “arm”, bevæger sig hurtigt frem og tilbage med et tilpas stort tryk, til at fungere som massage, når man holde den mod de ømme muskler.

En massagegun fås i flere forskellige typer, der alle har forskellige tryk, som måles i RPM. Og her er tommelfingerreglen at jo højere RPM, jo kraftigere tryk. Endvidere er der mulighed for at skifte hovedet på sin massagegun alt efter, hvor på kroppen, man vil bruge den.

En anden metode til at få bugt med ømme muskler på, er ved hjælp af en massagestol, som de fleste kender fra fx lufthavne eller hoteller.

En massagestol giver en yderst behagelig og komfortabel massage, hvor man bare skal sidde og slappe af, mens man nyder at få massage.

Close
Menu
Social profiles