Alternative træningsredskaber

træningsredskaber - altomhelse

Alternative træningsredskaber

Alle der træner kender til de gængse træningsredskaber til de forskellige sportsgrene og træningsformer. såsom håndvægte.

Men nogle gange har man brug for lidt afveksling eller inspiration til sin træning, eller nye måder at gøre tingere på.

Dette kan nemlig ofte være med til at man får en fornyet glæde ved den sport, eller træningsform, man normalt dyrker.

Det kan også være at man kan bruge træningsredskaberne til at supplere sin træning, eller forbedre den på visse områder.

Derfor kan det være en rigtig god idé at holde sig opdateret med, hvad der findes af forskellige træningsredskaber. Det kan både være helt nye, eller nogle som man bare ikke var klar over fandtes.

Her har vi samlet nogle forskellige alternative træningsredskaber, som ikke er de mest almindelige, men som kan være med til at gøre dig bedre til den sport, eller træningsform, du dyrker.

Liste over alternative træningsredskaber:

  • Vægtveste
  • Kettlebells
  • Ab wheel

Hvad er en vægtvest?

En vægtvest er et smart træningsredskab, som kan bruges til mange forskellige træningsformer. I bund og grund er det “bare” en vest med vægt i, men trods alt lidt smartere end det.

En vægtvest er nemlig designet sådan at den har små lommer rundt omkring, hvor man så kan tilføje medfølgende vægte, således at man selv kan styre hvor meget vægt, der skal på. Dette gør at der er nemt og hurtigt at ændre på den belastning, der er på ens krop.

Vægtveste er især velegnede til løb, styrketræning og svømning, da de effektivt formår at forbedre éns muskelstyrke og udholdenhed, samt medvirke til at man forbrænder flere kalorier.

Hvad er kettlebells?

Kettlebells er blevet meget populære inden for de senere år. Det er en håndvægt, der er formet som en kanonkugle med et håndtag.

Kettlebells popularitet skyldes at de er mere alsidige end traditionelle håndvægte, da man udover de alment kendte øvelser, som man typisk laver med en håndvægt, også er velegnede til svingøvelser, hvor man rammer flere muskelgrupper i den samme øvelse.

Typisk vil de specifikke øvelser til kettlebells også være velegnede til konditionstræning, og ikke kun muskeltræning. Dette gør øvelser med en kettlebell unik, og er årsagen til hvorfor de er blevet så populære blandt folk, der styrketræner.

Hvad er et Ab wheel?

Et Ab wheel, eller et “mavehjul” er et lille hjul med to håndtag i. Man bruger det til at træne mavemusklerne, hvilket det er særdeles velegnet til.

Træning med et ab wheel foregår ved at man sidder på knæene, holder fast i håndtagene med begge hænder, og så ruller man ud således at kroppen er helt strakt, og så bruger man mavemusklerne til at trække sig tilbage til udgangspositionen.

Det er en ret krævende øvelse især for maven, men også for armene, skuldrende og ryggen, så det anbefales at man ikke kaster sig ud i at træne med et ad wheel, hvis man er helt nybegynder inden for styrketræning.

Begyndere og letøvede kan med fordel starte med at blive på knæene under udførelsen af øvelsen, hvor øvede hviler på tæerne istedet, hvilket øger presset på maven markant.

Ab wheels er yderst effektive til at træne mavemusklerne pga. det store pres de udsættes for under udførelsen.

Close
Menu
Social profiles