Find ro og balance med en yoga uddannelse

yoga - altomhelse

Find ro og balance med en yoga uddannelse

Har du altid drømt om at tage en yoga uddannelse? Så læs med. Yoga er et omkring 5000 år gammel meditations- og kropsøvelsessystem med oprindelse i oldtidens Indien. Ordet “yoga” kommer fra det indiske sprog sanskrit og betyder “at forene”.

En yogaudøver bliver kaldt for en “yogi”. En yogis hensigt og formål med at træne yoga er at nå til det højeste niveau, hvor man forenes med den universelle energi. Det gør man gennem en yogas mange forskellige kropsøvelser og åndedrætsteknikker.

Moderne yoga går mest ud på at opnå ro og balance i krop og sind samt en sund og smidig krop. Når du dyrker yoga, arbejder du på at forene det fysiske og det psykiske.

Den ældste beskrivelse af yoga finder man i værket Yogasutra, som er én af de seks klassiske tekster i Hinduismen.

Der findes mange forskellige yogaformer, der hver har deres særlige karakteristika.

Fx

 • Raja yoga
 • Hatha yoga
 • Astanga yoga
 • Iyengar yoga
 • Bikram yoga (hot yoga)

Yoga i en moderne tid

De fleste oplever på et eller andet tidspunkt at have en eller anden form for skavank med kroppen, eller en eller anden form for psykisk ustabilitet.

Grundene hertil kan være mange, men som eftest vil de fleste, der har et arbejde, hvor de sidder stille i mange timer om dagen, opleve ømhed eller smerter som regel i nakke, skuldre, eller ryg.

Det er fordi de fleste, der har stillesiddende jobs, sidder på en måde, der ikke er god for kroppen. Og sidder man sådan dag efter dag, måned efter måned, vil man på et tidspunkt opleve at der opstår spændinger og smerter.

Dette kan forebygges, afhjælpes og ofte helt fjernes ved hjælp af yoga, som er med til at opretholde en sund fysik og som kan løsne og afspænde musklerne.

Tag en yoga uddannelse

Hos Sport&People kan du tage en 200-timers online yoga uddannelse af bedste kvalitet, hvor du lærer hvilket fantastisk effektivt system til kropssundhed, yoga er. Og ikke bare lærer du selv yoga, og kan drage nytte af de fordele, det giver, men i og med at det er en uddannelse i yoga, så vil du også lære at undervise andre i yoga på den mest hensigtmæssige måde.

Dette gør dig i stand til at arbjede som yogainstruktør, og måske endda åbne din egen yogaskole, hvor du underviser i yoga. Alt efter hvilker behov og ønsker, du har.

Hos Sport&People giver de altid deres kursister 100% værdi for pengene ved at udbyde kurser med professionelle instruktører, og en anderkendt Yoga Alliance uddannelse, der på alle måder lever op til de krav og ønsker, man måtte have.

Nogle af de ting, man lærer på kurset inkluderer:

 • Meditation – Forskellige meditationsteknikker
 • Yogafilosofi og historie
 • Forskellige yoga stilarter
 • Anatomi og fysiologi – De forsk. yogastillinger indvirkning på kroppen
 • Pranayama – vejrtrækningsteknikker
 • Guiding – Lær at guide dine kommende yoga studerende
 • Coaching – effektive teknikker til at coache dine fremtidige yoga studerende

Dette er blot et lille udpluk af de mange forskellige ting, man vil lære på yogauddannelsen. Alt i alt er der tale om en personlig udviklingsrejse, som munder ud i at man bliver certificeret yogainstruktør.


Læs også om: Fordele ved massage

Close
Menu
Social profiles