Kategorier
fødevarer

Hvad er ZMA?

I denne artikel kan du blive klogere på hvad er ZMA. ZMA er en forkortelse for Zink Magnesium Aspartat, og består af en kombination af zink, magnesiumAspartat og vitamin B6.

ZMA menes at have forskellige indvirkninger på kroppen bl.a.:

  • Øget muskel restitution
  • Bedre søvn
  • Klarere og mere levende drømme
  • Forøgelse af kroppens testosteron produktion

Da ZMA har en positiv indvirkning på muskelrestitution er ZMA særligt populært bland folk, der styrketræner, da man hurtigere kan træne den samme muskelgruppe uden at der er ømhed fra den sidste træning.

Tendensen til at ZMA har indvirkning på Forøgelse af kroppens testosteron produktion, er også en medvirkende faktor til at folk, der styrketræner eller dyrker bodybuilding tager ZMA.

Hvis man tager ZAM omkring 30 min. før man sover har det en positiv indvirkning på søvnen. Der er en tendens til at man sover dybere og er mere udhvilket, når man vågner. Dette er igen en god ting for folk, der træner uanset hvilket type træning, da en god dyb søvn har gavnlige virkninger på restitution m.m.

De meget levende og klare drømme, man også oplever, anser mange desuden som en positiv sideeffekt.

Hvad er fordelen ved zink?

Zink er et essentielt mineral, hvilket vil sige at kroppen er afhængig af det, for at kunne fungere, men den prducerer det ikke selv.

Zink har nogle af de samme virkinger som antioxidanter og øger vigtige enzymaktiviteter i kroppen, som bla. har indvirkning på protein syntese, som er den biologiske mekanisme der styrer muskel restitution og gør at muskler forøger deres størrelse.