Styrk dit barns mentale sundhed

dame i lotusstilling med barn

Styrk dit barns mentale sundhed

Som forældre vil man altid sine børn det bedste. Det gælder naturligvis også hvad angår barnets sundhed, og ikke kun den fysiske, men også det psykiske.

Den fysiske side af sagen, kan som regel klares forholdsvis let ved fx at sørge for at det får en sund, varieret og næringsrig kost, at det er dækket ind, hvad angår motion, og at barnet har varmt tøj på, når det er ude i koldt vejr, så det undgår at blive forkølet.

Disse og lignende forholdsregler omkring den fysiske sundhed, er alt sammen noget, de fleste forældre nærmest pr. automatik sørger for er på plads for deres børn.

Der er imidlertid også en række forskellige ting, man kan gøre, for at styrke og forbedre barnets mentale sundhed.
I mange børnefamilier er det fx en fast del af aftenrutinen, når barnet skal sove at far eller mor læser godnathistorie, hvilket er en rigtig god måde at udvide barnets ordforråd på.

En anden måde kan være ved at gøre brug af forskellige former for læringsspil og opgaver, der udover at være lærerige for barnet også er sjove.

Hos legoglektie.dk, kan man finde læringsmaterialer til børn, som fx disse gratis matematikopgaver til print, hvor barnet lærer talrækker (for 0. klasse og 1. klasse), tabeller, gange, minus, division, brøker og meget mere.
Niveauet på opgaverne er: førskole, indskoling, mellemtrin og udskoling.

En sund sjæl i et sundt legeme

Sundhedsstyrelsen påpeger at: “Børn og unge med dårlig mental sundhed har oftere indlæringsproblemer og sværere ved at gennemføre skolegang og uddannelsesforløb. Psykiske og personlige problemer hos unge vurderes som den primære årsag til frafald på erhvervsuddannelser.”
(kilde: sundhedsstyrelsen)

Derfor er det en rigtig god idé som forældre at styrke sit barns mentale sundhed og træne sit barns hjerne allerede fra de er ganske små, for på denne måde at give dem de bedste vilkår og muligheder senere i livet, når de skal begynde i skole og evt. videregående uddannelse.

Desuden har verdenssundhedsorganisationen WHO været ude med at vurdering om at én af verdens største sundhedsudfordringer er mentale sygdomme, såsom depression, angst og stress.

Og da mental sundhed udover at styrke indlæringsevnen hos børn også fremmer deres mentale robusthed – altså deres evne til at stå imod og komme sig følelsesmæssigt efter en dårlig oplevelse, taler det for at hjælpe sine børn med, hvordan man bedst styrker deres mentale sundhed, så de kan finde balance i hverdagen.

Close
Menu
Social profiles