Der findes masser af forskellige kosttilskud, man kan tage for det ene og det andet. Og i dag er de fleste danskere mere klar over end tidligere, hvad det er godt for og hvad de har brug for at supplere med i forhold til den kost de får.
Kalk eller calcium, som det også benævnes er et vigtigt mineral, som vi alle skal sørge for at få nok af i passende doser dagligt, men man skal selvfølgelig ikke tage mere end nødvendigt. Talemåden alt med måde, gælder også her.
Men for dem, der ikke får nok kalk igennem deres kost, kan det være en yderst effektiv måde at sørge for at få nok calcium tilført kroppen i form af et tilskud.
Ikke kun knoglerne og tænderne består af kalk, og har derfor godt af et ekstra tilskud, især jo ældre man er, men også musklerne, hjertet og nervesystemet gør brug af og indeholder kalk. Og hvad noget de fleste er klar over anvender også immunforsvaret og hormonbalancen kalk, ligesom det også bruges i blodet, hvor det hjælper med at størkne, når man bløder.
Mange får den mængde kalk, de skal bruge gennem en god og varieret kost, der indeholder typiske mejeriprodukter såsom mælk, ost og yoghurt, men på den anden side er der også en del som ikke forstår, eller formår at spise en varieret kost, der indeholder nok kalk. For denne gruppe mennesker kan et tilskud være et fornuftigt og nemt altenativ. For får man ikke indtaget de anbefalede mængder af kalkholdige fødevarer over en længere periode, kan det potentielt begynde at blive et problem.
Som nævnt er kalk vigtigt for at kroppen kan holde sig sund og strærk på mange områder, men især knoglerne og tænderne. For knoglerne kan det betyde at man i grelle tilfælde måske har nemmere ved at udvikle knoglerelaterede sygdomstilstande som fx knogleskørhed, og hvad angår tænderne kan der eventuelt være en større sandsynlighed for forskellige sygdomstilstande, der relaterer sig til både selve tænderne og kæbeknoglerne.
Mineralet calcium er altså medvirkende til at både dine knogler og tænder holder sig sunde og stærke, og af den grund er det vigtigt at huske at få den anbefalede mængde kalk på dagligt basis.
Det er i dag muligt at få kalktabletter, der er tilsat magnesium, hvilket bevirker at kalken ikke oplagres i blodet, men i knoglerne. Det kan man fx læse mere om her: magnesium bedst i test
Som altid er det vigtigt at huske at hvis man ikke er helt sikker på om man bør tage kosttilskud og idette tilfælde et kalksupplemet, eller ej, bør man konsultere sin læge og forhøre sig der.