Forbliv fysisk aktiv på ferien

aktiv ferie altomhelse

Forbliv fysisk aktiv på ferien

En ferie til varmere himmelstrøg, hvor man ikke laver andet end at ligge ved poolen eller stranden dagen lang og slikke sol. Kun afbrudt af at drikke drinks og spise mad, lyder for mange danskere som den perfekte ferie.

Men for folk, som dyrker en eller anden form for regelmæssig træning i hverdagen. Hvad enten det er sport, fitness, den daglige løbetur, eller noget helt andet, er det noget nær det værste skræmmescenario, man kan forestille sig.

Hvor ferien burde være afstressende og en måde at få ladet sine mentale batterier op på, kan en typisk ”solbadningsferie” ligefrem have den modsatte effekt og virke stressende.

For hver dag, der går på den “klassiske” ferie, føler de at de bliver slappere eller dårligere til sin sportsgren. Og at de andre i klubben er meget bedre end én selv, når man kommer tilbage igen.

Ofte er det ikke helt op til én selv at tage på den slags ferier eller ej. Det kan fx være pga. familie eller venner, der ender med at få overtalt én. Og så tager man afsted, selvom man egentlig ikke nyder den slags ferier, og det er synd og skam.

Aktiv ferie

Et rigtig godt alternativ for ovennævnte træningstype, som du måske kan genkende i dig selv, er en ”aktiv ferie”. En aktiv ferie er som udtrykket siger; en ferie, hvor selve formålet med ferien er at koble af ved at være aktiv.

På en aktiv ferie er der ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt man kan holde formen til man er tilbage igen, da man vil få rigelig med motion.

Aktive rejser er noget, der vinder mere og mere indpas blandt danskerne i takt med at flere og flere får øjnene op for fordelen ved at kunne kombinere sol og sundhed på ferien.

Det er svært at finde noget, der kan slå det, som en aktiv ferie har at byde på, hvis man går op i sin sundhed, fysisk aktivitet og et flot og varmt rejsemål.

Der er mange muligheder, når det gælder aktiv ferie. Er man til yoga og meditation, kan man komme på tempelbesøg i Østen. Er man mere til safari og bjergbestigning, kunne turen gå til Tanzania.

Og for dem, der elsker en god vandretur, ville en trekking tur til Mount Everest Basecamp nok stå øverst på ønskelisten.

Trekking rejser

Trekking er en spændende og udfordrende friluftsaktivitet, som også er begyndt at blive mere og mere populær blandt danskere.

Modsat en almindelig vandretur i det fri på nogle timer, får man på en trekking tur rig mulighed for at komme helt tæt på naturen.

Trekking rejser foregår ofte i forholdsvist ufremkommeligt terræn fx op ad bjergskråninger, på vulkaner eller savannen i Afrika.

Trekking er en perfekt kombination af motion, udfordringer, udforskning og natur. Desuden får man set det land, man trekker i på en måde, som man aldrig ville på en ”almindelig” rejse.

Man får nogle enestående muligheder for at komme dybt ind i nogle områder, hvor almindelige turister normalt aldrig sætter deres fødder.

Så er du til aktiv ferie med flot natur og spændende udfordringer, kombineret med at holde formen ved lige? Så er en aktiv trekking rejse helt klart noget, du bør se nærmere på.

Close
Menu
Social profiles