Alternative metoder til at få motion på

Alternative måder at få motion på

Alternative metoder til at få motion på

Der er mange mennesker, der synes at motion gerne må have et andet formål end at motionere alene for motionens skyld

Derfor har vi lavet en lille liste med 3 alternative måder at få motion på, som ikke kræver at man står i et fitnesscenter og løber på et bånd, eller hjuler afsted på en cykel, der ikke kommer nogen steder.

1. Dyrk motion med din baby eller barn

Bare fordi man har fået en baby, eller har et barn behøver det ikke at betyde at det er slut med at dyrke motion, fordi man mener at man ikke har tid til at gå til fitness.

Man kan nemlig sagtens dyrke motion med sin baby, og de synes også det er sjovt, og så får de også rørt sig lidt. Så det er en win-win situation for både voksen og barn.

Øvelser, der egner sig godt med en baby:

  1. Armbøjninger, hvor babyen sidder på ryggen – det gør dem også lidt hårdere, så man ikke behøver at tage lige så mange, som man plejer.
  2. Squats, hvor man holder babyen i strakte arme foran sig.
  3. Mavebøjninger, hvor babyen sidder på din mave. Så kan man lave sjove ansigter hver gang man kommer op.
  4. Lunges, hvor man holder babyen ind til sig med den ene arm, mens man udfører øvelsen.

Man kan fx slutte af med at strække lidt ud med yogastillingen ”Sfinksen”, hvor man ligger på maven med albuerne i gulvet og kigger op i loftet. Her kan baby efterligne den voksne.

2. Dyrk motion med din hund

Det kræver selvfølgelig at du HAR en hund 🙂 Men hvis du har, er det oplagt at dyrke motion sammen med den. Ellers må du låne én.
At dyrke motion med din hund har den fordel at udover din sundhed, så øges din hunds sundhed og velvære også, og risikoen for hjerne og kredsløb problemer nedsættes. Og desuden forhindrer man den i at blive overvægtig.

Det er noget sjovere at løbe sammen med sin hund, end det er at løbe helt alene, og hunde er altid friske på en tur. Deres glæde og iver, når man spørger dem om man skal ud og løbe en tur, kan virke ganske motiverende og få én til at glæde sig til løbeturen.

For mange er det nemlig lige præcis den manglende motivation, der ofte gør at man ikke får løbeskoene på og kommer ud ad døren.

Når man løber med sin hund, er det en god idé at bruge en sele, i stedet for en normal snor. Det giver mindre belastning for hunden og desuden er selens håndtag nemmere at holde i end en almindelig snor. Ovre hos vores venskabssite dyreverdenen, har de en masse gode og praktiske hundeseler at vælge imellem og desuden en masse andet hundetilbehør.

Forskellige hunderacer har brug for forskellige mængder motion. Så hvis du har en meget lille hund skal du ikke løbe en tur på 10 km med den. Det samme hvis du har en hvalp, så skal du heller ikke lige tage den med på et maratonløb. Men ellers er de fleste hunderacer glade for fysisk aktivitet. Og man mener at hundes behov for fysisk aktivitet er det samme som menneskers, nemlig minimum en halv time om dagen. De fleste hunde kan dog godt tåle 1-2 timer.

Husk opvarmning

En god løbetur med din hund skal gerne starte med lidt opvarmning for din hund. Så den ikke går fra at have ligget og sovet og så til 2 min. senere at skulle løbe 5 km. Begynd derfor med en almindelig gåtur og sæt så langsomt tempoet i vejret indtil i begge løber i et passende tempo.

Er man mere til at cykle, kan man selvfølgelig også sagtens gøre det med sin hund. Da man kommer op i højere fart her, skal man huske at holde godt øje med om sin hund. Den skal gerne kunne følge med, så hvis den bliver for presset, må man sætte farten ned.

3. Løb eller cykl på arbejde eller i skole

Hvis man ikke har uoverskueligt langt til sin arbejdsplads, eller uddannelsessted etc., er det oplagt at løbe, eller cykle på arbejde. På denne måde er man sikker på at man får motioneret hver dag. Og det er tilmed af den praktiske slags, da den jo foruden at transportere dig, også sparer dig for penge. Du jo ellers ville have brugt penge på offentlig transport, eller benzin til bilen. Så her er du også god ved miljøet.

Har man fx 10 km transport hver vej, bliver det jo til 20 km om dagen, hvilket igen giver 100 km om ugen. Det er jo helt pænt! 10 km vil man nok kunne cykle på ca. 45 min. Alt afhængig af, hvor hurtigt, man cykler selvfølgelig og, hvor mange stoplys og bakker, der er på vejen.

Det var 3 tips til, hvordan du kan få motioneret på andre end de mere gængse måder i fitnesscenter, spinning, zumba osv. Hvor du tit er afhængig af at skulle møde op på et bestemt tidspunkt, eller indenfor et bestemt tidsrum, som måske ikke passer så godt i din hverdag.

Close
Menu
Social profiles