Dansk COVID-19 vaccine udviklet

covid19 vaccine - altomhelse

Dansk COVID-19 vaccine udviklet

På Københavns Universitet har man udviklet en COVID-19 vaccine, som har udvist yderst lovende forskningsresultater. Den er blevet godkendt til fase 1-test på mennesker og den første person har allerede fået en injektion med vaccinen.

Forskerteamet på Københavns Universitet har udviklet vaccinen, som kaldes ”ABNCoV2” i samarbejde med biotech virksomhederne AdaptVac, ExpreS2ion Biotechnologies og Bavarian Nordic.

Professor Ali Salanti, som har været med til at udvikle vaccinen, udtaler at vaccinen “udmærker sig ved at give et kraftigt immunrespons i dyr. Vi tror og håber, at det kraftige immunrespons giver både god og længerevarende beskyttelse mod COVID-19”.

Forskerne har kunne konstatere at deres vaccine lader til at give stor effekt ved én dosis, og endvidere at den ved to doser udviste “uset høje immunrespons-niveauer”.

Vaccinen virker på den måde at man på sin vis “snyder” immunsystemet til at reagere på antigener for coronavirusset, som man sætter på overfladen af en ufarlig viruskopi.

Man lader så denne ufarlige kopi inficere kroppen, som opfatter den som farlig pga. dens beskaffenhed. Resultatet bliver at kroppen begynder at producere antistoffer i stor stil mod coronavirusset.

Forskerne håber på og regner med at man vil være immun over for corona virus i mange år. Men før man kan sige dette endeligt, skal den testes i mange mennesker.

En anden fordel ved vaccinen er at den kan opbevares ved køleskabstemperatur, hvilket gør at den er nemmere at distribuere med stor betydning for den globale bekæmpelse af COVID 19.

Man håber på at vaccinen kan være klar til registrering i slutningen af 2021.

Læs mere om vaccinen ABNCoV2 på Københavns Universitets hjemmeside her

Close
Menu
Social profiles