Sunde og aktive børn med løbecykler

løbecykel - altomhelse

Sunde og aktive børn med løbecykler

De fleste børn kan lide at være aktive og nyder at udfolde sig fysisk. Med en løbecykel kan dit barn både være aktiv, selv bestemme farten og samtidig lære at få fornemmelsen af at cykle i en meget tidlig alder – helt ned fra 1-2 års alderen og op til ca. 6 års alderen.

En løbecykel er en cykel til børn, som kan hjælpe dem med at lære at cykle ved at de vænner sig til hvordan det føles at holde balancen på en cykel enten med brug af støttehjul, eller uden.

En løbecykel har ikke pedaler, så man kommer fremad ved at løbe/skubbe fra med benene på jorden.

Løbecykler har mange fordele

Udover at være et legetøj for børnene, som de kan have det sjovt med at køre rundt på, og være et transportmiddel, der kan erstatte klapvognen på de korte til lidt længere ture, er der også en del andre fordele ved løbecykler.

En oplagt fordel er at de kan bruges til at hjælpe børn med at lære at cykle tidligere og gøre dem trygge ved at holde balancen på en cykel, som giver dem en selvsikkerhed, der gør at skiftet til en større cykel med pedaler bliver meget nemmere.

En anden praktisk fordel ved løbecykler er at de også kan bruges indendøres, fordi de er så små, og fordi de er udstyret med støjsvage hjul, som gør at de hverken larmer, eller laver mærker, eller skader på fx trægulv, eller linoleumsgulv. På denne måde kan de mindste stadig have det sjovt med sin løbecykel og øve sig i at cykle selv når vejret er for dårligt til at være udenfor.

God for balancen og den motoriske udvikling

Med en løbecykel vil barnet hurtigere kunne udvikle balanceevnen samt en god motorisk- og rumlighedssans, som også senere i barnets liv kan komme til nytte, og fx give en vis fordel i sport og idræt.

Sikker i brug

Det er nærmest umuligt at styrte på en løbecykel, da barnet på en løbecykel aldrig kommer op i så høj fart, hvor man kommer til skade, hvis man falder fordi det hele tiden er muligt at have fødderne tæt på jorden og tage af.

En løbecykel er sikker i brug fordi:

  • Barnet har hele tiden fødderne på jorden og kan dermed ikke vælte
  • Styret kan ikke dreje helt rundt, og barnet kan derfor ikke svinge så skarpt at det mister kontrollen med cyklen
  • Dækkene har dybe mønstre, der gør at de griber godt fast i underlaget så cyklen står stabilt

Læs mere om løbecykler på babyhelp.dk

Close
Menu
Social profiles