Kom ind på drømmeuddannelsen med en kvote 2 ansøgning

drømmeuddannelse - altomhelse

Kom ind på drømmeuddannelsen med en kvote 2 ansøgning

Hvis du har fundet drømmeuddannelsen, men et for højt karaktergennemsnit står i vejen for din drøm, skal du ikke tro, at drømmen slutter der. På langt de fleste uddannelser kan du nemlig søge optagelse igennem kvote 2 med en motiveret ansøgning. 

En motiveret ansøgning til kvote 2 viser din motivation for at læse uddannelsen. Den viser, hvorfor du passer ind, og hvorfor du skal have chancen, selvom dit karaktergennemsnit ikke er højt nok sammenlignet med de andre ansøgere. Det er altså en ekstra chance for dig for at komme ind på din drømmeuddannelse.

Læs med herunder, hvis du vil have hjælp til at skrive en god ansøgning til kvote 2. Hvis du leder efter flere gode råd og hjælp til din jobsøgning, kan du finde det på linket her. 

Sådan skriver du en god motiveret ansøgning

Med en motiveret ansøgning til kvote 2 skal du have din motivation og vilje til at skinne igennem. Du skal vise, at du vil uddannelsen, og at du har evnerne til at klare den. Det kan du gøre ved at sætte dine kompetencer i spil. 

Hvis du er så heldig, at der er nogle specifikke krav, du skal leve op til, så kan du bruge dem til at skrive ud fra. Hvis du søger ind på pædagoguddannelsen via kvote 2, kan et krav være, at du har arbejdet som pædagogmedhjælper. Har du så gjort det, kan du skrive om den erfaring og det, du lærte igennem arbejdet. 

Du kan også skrive om dine tanker omkring fremtiden. Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Hvis du kan skrive om dine fremtidsdrømme, så viser det, at du er målrettet og har ambitioner om at fuldføre uddannelsen. Det tæller op. Det er i universitets eller anden uddannelsesinstitutions interesse at få elever, der fuldfører uddannelsen. 

Derfor hedder det også en motiveret ansøgning. Det er din motivation, der tæller. 

Hvornår er der ansøgningsfrist til kvote 2?

Ansøgningsfristen er den 15. marts kl 12. Den ligger altså før ansøgningsfristen til den almindelige kvote 1 søgning, som ligger i starten af juli hvert år. Men du kan først søge ind på kvote 2 fra 1. februar. Dermed har du altså god til til at få skrevet din ansøgning samt at samle de erfaringer ind, der er vigtige for din ansøgning. 

Hvis du eksempelvis har sabbatår og dermed har godt med tid til at skrive din ansøgning, kan du passende gå i gang i god tid. Dog skal du ikke skynde dig, og du får intet ud af at aflevere den flere uger før tid. Den bliver vurderet som alle de andre ansøgninger, uanset hvornår du sender inden for deadline. 

Så længe du har den færdig nogle dage før ansøgningsfristen, skal det nok gå fint. Så skal du ikke skynde dig, og du har god tid til at læse din kvote 2 ansøgning igennem igen.

Close
Menu
Social profiles