gym udstyr

Home gym udstyr

Står du og skal til at have udstyr til dit nye home gym?

Træningsudstyr kan hurtigt løbe op i en del penge, hvis man vil have noget der er i ok kvalitet. Til et home gym hører der selvfølgelig en træningsbænk. En bænk giver et stort antal af mulighed for forskellige øvelser bla. bryst, ryg, mave, ben og arme.

Bænkpres til brystmusklerne er selvfølgelig den mest kendte øvelse, man laver på bænken. Så her skal bænker også gerne kunne indstilles så man kan sætte den op i en vinkel på 45 grader, så man kan køre skrå bænk til brystmusklerne, så de rammes bedst muligt.

En træningsbænk kan udover bænkpres også bruges til at lave den yderst effeltive og avancerede maveøvelse “dragon flags”, som er opkaldt efter Bruce Lee. Derudover er bænken også rigtig god til biceps curls, hvis man sidder på den med bænk i skrå stilling, for på den måde får man en lang og god “range of motion” på øvelsen – dvs. man får aktiveret musklen hele vejen fra start til slut i øvelsen.

Ryggen og skuldrene kan også trænes ved at ligge på maven på bænken med en håndvægt i hver hånd og trække dem opad, som en slags omvendt bænkpres. Disse og mange andre øvelser kan man lave med en god træningsbænk, der kan skråt indstilles.

En træningsbænk er altså et at de mest all round og derfor helt uundværlige redskaber til hjemme træningscenteret.

Udover selve bænken skal man naturligvis også have en lang vægtstang med tilhørende vægtskiver, og to små håndvægte, med et passende antal vægtskiver til, så man kan få nok vægt på til at det giver noget, og til at man kan forøge vægten gradvist i takt med at man bliver stærkere.

Forskellige typer af træningsbænke

Når du skal vælge, hvilken type træningsbænk, du vil have, skal du først og fremmest kigge på dit behov. Hvis di gerne vil kunne træne alle de øvelser, der er nævnt ovenfor, skal du selvfølgelig sørge for at den bænk, du køber kan skråtindstilles.

Andre bænke har endnu flere funktioner indbygget fx et squat stativ, så du også kan træne benene med squat øvelser, og faktisk få en full body workout kun ved brug af træningsbænken.

Det er også vigtigt at købe en bænk, der passer til den belastning, man giver den. Dvs. hvis man er typen, der løfter meget tungt, vil det naturligvis slide mere på bænken og derfor bør man gå efter at købe en bænk, der er mere robust og solid, så den kan holde i længere tid til de store belastninger, den udsættes for.

Sådan en træningsbænk, der har alle funktioner til en full body træning og som samtidig er robust og i god kvalitet, kan hurtigt løbe op i flere tusind kroner, og det er ikke altid lige at der er til det i budgettet. Det er ærgeligt at det er dét, der skal stoppe planerne og drømmen om det fede home gym. Der findes dog altid forskellige løsninger som fx Simbo, som er en online låneudbyder hvor du kan låne helt ned fra 500 kroner og op til 30.000 kroner i kassekredit.

Close
Menu
Social profiles