Hold dig i form med “Lassie effekten”

lassie effekten - altomhelse

Hold dig i form med “Lassie effekten”

De fleste mennesker er med på at motion er godt for helbredet og éns fysiske velvære.

Men motion og fysisk aktivitet kan faktisk også være gavnligt for dit psykiske velvære. Der er lavet forskellige undersøgelser, der viser at der er en tendens til at fysisk aktivitet kan forbedre éns mentale helbred.

Det kan fx være:

  • mindre stress – fysisk aktivitet udløser kortisol, som hjælper til at bekæmpe stress.
  • større glæde – motion udløser visse hormoner, der gør at man føler sig bedre tilpas
  • bedre søvn – fysisk aktivitet gør at man falder hurtigere i søvn og sover bedre, fordi éns krop er mere træt som en følge deraf

Som hundeejer, går du sikkert ligeså meget op i din hunds sundhed, som i din egen. Fx om den får det rigtige at spise, og om den får nok motion. Men ligeså vigtigt er det at din hund socialiserer med andre hunde og faktisk også med andre mennesker.

Lassie effekten

Her er det at den såkalde “Lassie effekt” kommer ind i billedet, og kan gavne din sundhed. Der er nok ikke så mange, der har hørt om denne effekt. Men den går i sin enkelhed ud på at man har en kraftig følelse af tilskyndelse og motivation til at være fysisk aktiv på grund af sin hund.

Lassie var, som mere eller mindre bekendt, en berømt hund fra tv-serier og film. Deraf navnet “Lassie effekten”.

Hundes effekt på deres ejere er altså at ejerne føler større trang og motivation til at være fysisk aktiv – nemlig ved at gå tur med deres hund.

Hunden bliver således en katalysator for, at ejeren kommer ud og er fysisk aktiv, og måske møder andre mennesker, som ejeren kan socialisere med. Det hele er medvirkende til større psykisk velvære.

Det er bedst for hunde at løbe frit rundt og socialisere med andre hunde.

I Danmark skal hunde dog holdes i snor, når de er ude i naturen. Dette sætter en dæmper på hundens frie udfoldelse, da den ikke i ligeså høj grad vil kunne møde andre hunde frit, og socialisere med dem.

Hundeskov

Et optimalt sted at tage sin hund hen, hvor både hund og ejer kan få motion og socialisere med andre hunde og mennesker, er de såkaldte “hundeskove”.

Hundeskove er afgrænsede områder i naturen – tit i en skov – hvor hunde kan løbe frit rundt uden krav om at skulle holdes i snor.

hundeskove.dk findes en samlet oversigt over hundeskove i Danmark, med både kortanvisning, beskrivelse af den enkelte hundeskov, samt brugeranmeldelser af stedet.

I hundeskovene er der ofte agilitybaner eller lignende, som hundene og deres ejere kan bruge. Her er det oplagt, mens din hund løber og springer rundt at du følger med ved dens side.

På den måde, får du din egen motion og er endnu mere fysisk aktiv. Det er også med til at styrke båndet til din hund.

Lassie effekten er altså godt og gavnligt for såvel det fysiske som det psykiske velvære.


Læs også: Alternative metoder til at få motion på

Close
Menu
Social profiles