Botox sprøjtes i pande

Botox – hvad er det?

Hvad er Botox?

Selve ordet Botox er faktisk et varemærke, som er dannet af ordet Botulinumtoksin, som er et protein, der dannes af bakterien Clostridium botulinum. Proteinet er giftigt for nerver, hvilket bevirker at når det kommer i interaktion med muskler, så vil det få musklerne til at slappe af og dermed hæmme musklens mulighed for bevægelse.

Det er dette, der udnyttes indenfor kosmetisk pleje til at hæmme bevægelsen hos visse muskler i ansigtet, der typisk bruges meget og derfor med tiden vil forårsage at der udvikles rynker i den overliggende hud.

I store mængder kan Botulinumtoksin føre til sygdommen botulisme, som også kaldes pølseforgiftning.

Til en botox behandling anvendes naturligvis kun mængder, som er så små at det er helt ufarligt for mennesker at blive behandlet med det.

Hvordan virker Botox?

Som nævnt virker Botox i dets egenskab af at være giftigt for nerverne ved at hæmme bevægelsen i den muskel, det sprøjtes ind i, hvilket gør at fx de små muskler i panden ikke trækker sig sammen mange gange om dagen, indtil effekten aftager. Og når musklen ikke trækker sig sammen, gør den overliggende hud det heller ikke, og dermed ”slides” der ikke på huden, som ellers er det, der skaber rynker, men derimod vil huden forblive jævn og glat, og der vil altså derfor ikke dannes nogle rynker i huden på det sted, hvor man har fået en Botox behandling.

Hvordan foregår en Botox behandling?

En botox behandling er meget hurtigt overstået og varer som regel omkring 10 minutter. Man lægger sig på en briks og bliver tørret med lidt sprit på behandlingsstedet for at desinficere, og så får stikkene med botox med en ganske lille nål.

Det foregår uden bedøvelse, da det gør så lidt ondt at det ikke er nødvendigt, smerten svarer måske til at man bliver nevet.

Efter to til tre dage, vil virkningen begynde at indtræffe og efter ca. 7-14 dage, vil den fulde effekt træde i kraft, og man vil opleve et mere jævnt udseende i huden på og omkring det behandlede område. Er det første gang, man får en botox behandling, vil effekten vare ca. 3-5 måneder, og har man fået behandlingen samme sted på kroppen nogle gange, vil effekten vare noget længere. Inden man kan få foretaget en botox behandling, er det lovpligtigt med en betænkningstid på 48 timer. Det vil sige at der skal gå min. 48 timer fra den indledende konsultation til at man kan få lavet sin behandling.

Hvad kan man gøre med en Botox behandling?

Her er nogle af de ting, som Botox er rigtig effektivt til at behandle:

  • Reduktion af rynker og fine linjer i panden
  • Reduktion af rynker mellem øjenbrynene
  • Reduktion af såkaldt ”gummy smile” eller ”tandkødssmil”
  • Øjenbrynsløft – her bruges Botox til at ”løfte” øjenbrynene
  • Løft af nedadvendte mundvige
  • Reduktion af store kæbemuskler

Hvad med ansigtsmimikken?

Der er mange, som ikke har prøvet at få en Botox behandling før, som er bekymrede for om det gør at man mister mimikken i ansigtet. Det er dog ikke noget, man behøver at være nervøs for, da man i dag er blevet så dygtige til at behandle med botox og sikre at der ikke ”overbehandles”, men at målet derimod er et naturligt look med en mimik, der stadig kan ses. På den måde får man det bedste og mest naturlige resultat, som stadig har den fordel og indvirkning at man vil slippe for diverse rynker.


Læs også vores øvrige artikler:

Close
Menu
Social profiles